Historien om 'Atomkraft? Nej tak' mærket
Til velkomstside

Få mere at vide om:

OOA
Nyhedsbreve
Atomkraft
Barsebäck
Energipolitik
Drivhuseffekt
Internationalt
Links
about ooaAbout OOA

Energibevægelsen OOA
Organisationen til Oplysning om Atomkraft


22. december 1998

Fælles pressemeddelelse
fra OOA og Greenpeace-Danmark

Provokerende svensk juridisk smøleri i sag om lukning af Barsebäck

København/Malmö. 22. december 1998 -- Regeringsretten i Sverige meddelte tirsdag kl. 10.00, at retten først i løbet af nogle måneder vil træffe en afgørelse i den verserende sag om lukning af reaktor 1 på Barsebäck.

Det er mildest talt uacceptabelt, at det atter er lykkedes for Barsebäcks ejer Sydkraft at udskyde den lukning af Barsebäck 1, som den svenske regering har besluttet skulle være sket allerede 1. juli i år.

"Med Regeringsrettens udspil i dag er det tydeligt for enhver, at juristeriet helt har fået overhånd - samt at hensynet til Sydkrafts økonomiske interesser øjensynligt tæller langt højere end hensynet til befolkningens sikkerhed" udtaler Tarjei Haaland, Greenpeace Danmark.

Regeringsretten udtalte også, at den måske vil sende dele af sagen til høring hos EU. Det kan i givet fald betyde op til to års yderligere udskydelse.

"Det er urimeligt, hvis hensynet til EUs konkurrence-regler kan forhindre en demokratisk beslutning om at lukke et atomkraftværk i Nordens tættest befolkede område" siger Lena Warrer, Energibevægelsen OOA.


[til velkomst-side] [til Barsebäck-emneside]

OOA, Ryesgade 19, 2200 Kbh. N.
Tlf: 35 35 55 07, Fax: 35 35 65 45

E-mail: ooa@email.dk

Sidst opdateret 22. december 1998