Hovedmenu:
-Velkomstside
-OOA
-Nyhedsbreve
-Atomkraft
-Barsebäck
-Energipolitik
-Drivhuseffekt
-Internationalt
-Links
about ooa About OOA

Internationale
artikler:

-NYT om ulykken på Tokai-mura anlægget i Japan
-KORT NYT om
hændelser, ulykker

-Cassini-rumsonden, NASAs mission til Saturn
-Tyve år med Tre Mile Øen
-I TJERNOBYLs
skygge

-AHAUS, Atom-affald
i Tyskland

-EU, EURATOM &
atomkraft

-Expansion of French nuclear industry, report
-X-USSR, News
-HVIDERUSLAND (Belarus)

Energibevægelsen OOA
Organisationen til Oplysning om Atomkraft


Internationalt
Til højre herfor kan vælges forskellige internationale artikler, korte nyheder om hændelser, ulykker m.m. og nyhedsbreve om bl.a. anti-atomkraft arbejde i østeuropa. Der er også artikler om atomtransporter i Europa og om EUs energipolitiske arbejde, herunder EUs arbejde for atomkraft gennem EURATOM-traktaten.

Atomkraftmodstanden er international, og OOA har kontakt med atomkraftkritikere i mange lande - både i og uden for Europa. OOA er tilsluttet det internationale antiatomkraft-netværk WISE (World Information Service on Energy). WISE har 12 relays fordelt ud over verden + WISE hovedkontoret i Amsterdam. WISE udgiver tidsskriftet "WISE News Communique" hver anden uge. Man kan abonnere på bladet til en rimelig pris og holde sig orientertet om, hvad der sker internationalt på atomkraft-området. Kontakt OOA for nærmere oplysninger om abonnements-vilkår.

Internationalt er der en lang række opgaver, hvor OOA kan gøre et godt stykke arbejde og hvor vores erfaringer kan bruges. Vi har især gode kontakter i østeuropa, hvor vi kan være til nytte. Vores arbejde har særligt været koncentreret om problemerne med de gamle atomkraftværker, og med konsekvenserne af Tjernobyl-katastrofen i 1986, der nu begynder at vise sig tydeligt.

En anden opgave OOA arbejder med, er i forhold til de internationale organer, der arbejder med og ofte for atomkraft. OOA arbejder for dannelsen af en alliance af atomkraft- og atomvåbenfrie lande. Tanken med en sådan alliance er at styrke deltagerlandenes muligheder for internationalt at kunne varetage deres interesser overfor atomkraft- og atomvåben-landene.

[OOAs velkomstside]


OOA, Blegdamsvej 4 B, 2200 Kbh. N.
Tlf: 35 35 55 07, Fax: 35 35 65 45

E-mail: OOA@dk-online.dk

Sidst opdateret 7. marts 2000